Fődíjak

Minden kategóriában egy arany díjat ítélünk oda, de a zsűri fenntartja a jogot, hogy egyes kategóriákban, ha úgy látja jónak, akár több díjat is odaítéljen, illetve arra is, hogy bizonyos díjakat ne osszon ki. Az idei verseny szakmai partnereként a NÉBIH különdíjjal jutalmazza a helyi termékeket népszerűsítő üzletek legjobbját. Az Élelmiszer szaklap pedig különdíjat ad a friss termékeket kiemelten kezelő üzletek számára. Ezen felül különleges megoldások esetén a zsűri ugyancsak fenntartja a jogot különdíjak kiosztására (pl. legszebb portál, legprofesszionálisabb világítás, legjobb technológiai felszereltség, legkimagaslóbb berendezés, legmagasabb színvonalú gyorsétterem az üzletekben stb.)


A verseny szakmai zsűrije fenntartja a jogot, hogy a beérkezett anyagok alapján, a pályamunkák ismeretében idén első ízben kiossza  "Az év kiskereskedelmi lánca" díjat.


KÜLÖNDÍJAK

1.) Közönségszavazás

A közönségszavazás során összesen egy díjat adunk az összes kategóriába érkezett nevezések közül annak, aki az interneten a legtöbb szavazatot kapta. A nyerteseket bemutatjuk az Élelmiszer szaklapban és az Élelmiszer Online-on. Az adott kategória nyertese egy évig használhatja „Az Év Boltja 2017” címet a kommunikációjában és üzleteiben „Az Év Boltja 2017” logót.


2.) Az Év Boltja 2017 NÉBIH különdíj

Az Év Boltja 2017 verseny szakmai partnereként a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal különdíjat ajánlott fel azoknak az üzleteknek, amelyek a helyi termékek népszerűsítését is fontosnak tartják.

Az alábbi értékelési szempontok megadását kérjük a különdíjra pályázó kereskedelmi egységektől:

- a teljes élelmiszer szortimentre vetítve hány százalék a hazai előállítású termékek aránya;
- az alábbiak közül mely termékkategóriákban és milyen arányban érhetőek el hazai előállítású termékek: 

 • kenyér és pékáruk,
 • tej és tejtermékek,
 • friss zöldség és gyümölcsök,
 • zöldség és gyümölcs konzervek, 
 • hús és húskészítmények,
 • tojás,
 • étolaj és zsiradékok,
 • alkoholtartalmú és alkoholmentes italok,
 • édességek

- kérjük megadni, hogy a fentieken kívül van-e olyan élelmiszerkategória, amelyben nagyobb arányban vannak jelen a hazai előállítású termékek a külföldihez képest.

A különdíjra pályázók esetében a NÉBIH fenntartja a jogot, hogy a pályázatban foglalt információk hitelességéről – a különdíj nyertese/nyertesei esetében – meggyőződhessen.


3.) Az Év Boltja 2017 Élelmiszer szaklap friss áru különdíj

A tavalyi évhez hasonlóan az Élelmiszer szaklap idén is különdíjjal jutalmazza a nevező üzletek friss áru termékeinek (pékáru, húsáru, zöldség-gyümölcs, tejtermékek) választékát, kihelyezését, speciális megoldásait, különleges termékeik jelenlétét a teljes kínálatban.

Kritériumok a különdíjhoz:

 • Az üzlet teljes árukínálatából milyen arányt képviselnek összességében a friss áruk százalékos arányban?
 • A friss árukon belül milyen arányt képviselnek (%-ban) a pékáruk, húsáruk, zöldség-gyümölcs, tejtermékek?
 • A friss áruk minőségének, frissességének megőrzése érdekében milyen kihelyezést alkalmaznak az üzletben?
 • Vevői tájékoztatás eszközei: pl. a származási hely megjelölésén túl egyéb, a friss árukra vonatkozó információkat alkalmaznak-e?


4.) A Mercedes-Benz Hungária Kft. 9 kategóriagyőztesnek háromnapos tesztautó-vezetést ajánl fel a kishaszonjármű kínálatából.